Informatie PMU

Permanente make-up is dé manier om je wenkbrauwen, eyeliner of lipliner altijd perfect voor elkaar te hebben. Je hoeft het nooit meer bij te werken met een potlood. Het blijft mooi onder alle omstandigheden. In het zwembad, de sauna, als u huilt en als u lacht, uw make-up zal altijd perfect blijven zitten. Hieronder staat algemene informatie met betrekking tot permanente make-up.

Hoe wordt permanent make-up aangebracht?
Met een flinterdunne, steriele naald wordt een speciaal veilig pigment onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij een tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, zal permanente make-up langzaam lichter worden. De make-up blijft ongeveer twee tot vijf jaar zitten.

Waar moet u rekening moet houden bij een behandeling.
Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen bij uw specialiste.

Kleurintensiteit
Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet. Houd rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. De kleur vervaagt in deze dagen tot het gewenste resultaat. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheid aanbrengen. Doe dit liever een geruime tijd vooraf of erna.

Hygiëne
Om hygiënische redenen mag u gedurende acht dagen na de behandeling niet in een sauna, zee of zwembad. Contact tussen de behandelde plek en water wordt in deze periode afgeraden. Houd dus rekening met vakantieplannen bij het aanbrengen van permanente make-up.

UV-licht
Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende twee weken na de behandeling niet zonnen en geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier raden wij aan rekening te houden met vakantieplannen.

Reactie van de huid
Direct na het aanbrengen van de permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echt weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht, kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwlijks zichtbaar zijn. U mag de korstjes niet zelf verwijderen, want dan kan er een litteken ontstaan! Uiteindelijk laten de korstjes zelf los. In verband met het herstel van de huid raden wij af om in de eerste dagen na het aanbrengen van de permanente make-up uw gezicht op te maken op de gepigmenteerde plek.

Voorzorg permanente make up

In de onderstaande gevallen mag permanente make-up NIET uitgevoerd worden!

U bent jonger dan 18 jaar

U heeft Glaucoom

U heeft Hemofilie

U heeft Herpes Zoster in het gelaat of heeft dit ooit gehad

U heeft Herpes Simplex oogontsteking

U heeft Ichthyose

U heeft Keloïd

U heeft kanker

U heeft Lupus

U heeft Melanomen

U heeft een chronische huidziekte

U heeft oogcomplicaties door diabetes

U gebruikt Roaccutane of gebruikte dit in de afgelopen 6 maanden

Houd voordat u een permanente make-up behandeling ondergaat rekening met het volgende:

Doe uw contactlenzen uit en draag een bril

24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken

24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken

24 uur voor de behandeling geen aspirine, ibuprofen of naproxen slikken

24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken

Bij lippigmentatie: scrub de lippen 2 dagen voor de behandeling met peelingcrème of tandenborstel

Bij lippigmentatie: smeer de lippen 5 dagen voor de behandeling in met Zovirax als je vaker dan 3x per jaar last hebt van een koortslip.

Indien u camouflage laat aanbrengen n.a.v. bestralings- of operatielittekens, raadpleeg dan eerst uw arts

Indien u bij een dermatoloog onder behandeling bent, raadpleeg deze alvorens de behandeling uit te voeren

Nazorg permanente make up

Zoals elke cosmetische ingreep is de procedure van permanente make-up een proces waarbij enig geduld betracht zal moeten worden. Uw geduld wordt beloond en na een week is er al een prachtig resultaat zichtbaar.

Meteen na de behandeling zullen de lippen / wenkbrauwen / ogen er donker en gezwollen uitzien. Ze lijken dik beschilderd. Schrik hier niet van, na 1 week is dit 50% minder. De komende weken zal de kleur verzachten en een natuurlijk uiterlijk krijgen.

Vanaf de derde dag zullen er pigmentkorstjes ontstaan op de lippen / wenkbrauwen / ogen. Deze mag u er niet afkrabben, doet u dit toch dan kunnen er ontstekingen ontstaan of het kleurpigment kan met de korst verdwijnen. De pigmentkorstjes zullen vanzelf loslaten als de huid eronder begint te genezen.

Nazorg permanente make-up gedurende 7-10 dagen

 • Eerste 2 dagen niks aanbrengen, daarna MAG je 3-4 keer per dag de nazorgcrème aanbrengen op de lippen of wenkbrauwen die meegegeven wordt na de behandeling, indien je dat fijn vind.
 • Vermijd overmatig Uv-licht, dus ga niet zonnen of onder de zonnebank
 • Voor het douchen een dikke laag Vaseline aanbrengen
 • Ga niet in de sauna, zee of zwembad
 • Vermijd elk ander contact met water
 • Geen korstjes afkrabben
 • Geen chemische peeling gedurende 6 weken na de behandeling
 • Geen crèmes met fruitzuren en Vitamine A gebruiken
 • Breng liever geen make-up aan op de gepigmenteerde zone, zeker geen mascara
 • Reinig het behandelde gebied met een wattentip en lauwwarm water
 • Bij lipliner: gebruik geen zogeheten whitening tandpasta
 • Drink tot 4 uur na de behandeling geen alcohol
 • Nuttig geen pittig eten en hete dranken
 • Bij lippigmentatie: drink met een rietje

Nazorg permanente make-up na volledige genezing

Smeer het behandelde gebied tijdens het zonnen (ook onder de zonnebank) altijd een sunblock van factor 30 of hoger. Het pigment van de permanente make-up blijft op deze manier langer mooi.

× Stel uw vraag, ik help u graag